Komponera och spela in egen musik

Att komponera egen musik blir allt vanligare och även du kan börja göra detta. Det är aldrig för sent att börja skapa egen musik. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren kan det vara kul att komponera den musiken du gillar att lyssna på och du hittar det du behöver online. Dessutom kan du med dagens teknologi göra egen musik utan att vara proffs på något instrument!

Kom igång

Att komponera och skapa egen musik kan vara ett bra sätt för dig att uttrycka din kreativitet. Men det kan vara svårt att veta hur du ska komma igång med skapandet av din egen musik. Det finns dock mycket tips och trix att hämta från internet. Tänk även på att du kan söka bidrag för att få mer tid till musiken.

Till dig som vill komma igång och skapa egen musik har vi gjort en lista med några steg som kan underlätta processen:

  1. Välj ut ett instrument du behärskar
  2. Välj ut några ackord för att sedan sätta dem samman
  3. Hitta / bygg upp en melodi
  4. Börja spela in för att höra hur det låter
  5. Skriv en text som passar melodin
  6. Fortsätt utveckla det du redan har
  7. Ta hjälp av andra musiker

Ge ut din musik

Idag så kan du på egen hand ge ut din musik. Kolla upp online hur du lägger till musik i exempelvis Spotify och andra streamingtjänster. Om du har tur så kanske någon på ett skivbolag får upp ögonen för dig och din musik och du kan få ett skivkontrakt. Försök att dela och sprida din utgivna musik så mycket som du bara kan.